Viktória Szépségstúdiója Szépülni! Természetesen!

Kozmetikai kezelések ILCSI natúrkozmetikumokkal

ULTRAHANG

 

Hatása és alkalmazása

Az ultrahang az emberi fül számára nem hallható, 20 000 Hz-nél magasabb rezgésszámú hanghullámokat jelent. Az állatvilág kommunikációs célokra használja, mi emberek pedig a gyógyítás és a bőrszépítés területén alkalmazzuk.

Ultrahang az orvosi praxisban és …. Az ultrahang humán alkalmazása igen széles körű, s két jól elkülönülő területre osztható. A diagnosztikus készülékekkel – hangeffektus keletkezése vagy képalkotás révén – különböző patológiás állapotokat tudunk kimutatni. A legelterjedtebb az egyszerű Doppler szonda, melyet a visszérbetegség állapotának felmérésében alkalmazunk. A vékony szondát az ér fölé helyezve, avatott fül számára jellemző hanghatások keletkeznek. A kapott eredményt egyes gépek képesek grafikonon ábrázolni, így az eredmény jól dokumentálható. A képalkotó rendszerek közül legismertebbek a hasi szervek vizsgálatára, kardiológiai ellenőrzésre, ill. a pajzsmirigyszövet pásztázására kifejlesztett ultrahangos készülékek, melyek más-más hullámhosszon működnek. A kapott képet nyomtatóval meg lehet jeleníteni. A legnagyobb népszerűségnek örvend, bár orvosi szempontból nem sok plusz információt szolgáltat a háromdimenziós „babamozi”: ultrahang segítségével az anyaméhben növekvő magzatról lehet a születés előtt képet kapni. A bőr vizsgálatra kifejlesztett ultrahangos készülékek – áruk miatt – egyelőre csak tudományos célra használatosak, pedig a lézeres kezelések előtt az éranyajegy kiterjedésének vagy a daganatok műtéti, fagyasztásos vagy sugárkezelése előtt a tumor vastagságának ismerete nagyban segítené a terápia eredményességét. Az ultrahang terápiás alkalmazásának kezdete az 1950-es évekre tehető. Elsősorban a reumatológiai és rehabilitációs kezelésekben ért el sikereket, így a mai napig e szakmák kelléktárának meghatározó eszköze. A másik terület az ultrahangos kőzúzás: fókuszált ultrahang segítségével lökéshullámokat keltenek a szerv belsejében (pl. a vesemedencében), ahol a kő kettétörik vagy szerencsés esetben több darabra porlad. Sajnos a nagy energiájú lökéshullámoknak komoly veszélye van a megcélzott szövet környezetére is. Vesekőzúzás esetén előfordul a magas vérnyomás kialakulása az ultrahangos lökéshullámoknak a veseszövetre kifejtett károsító hatása miatt. A nagy energiájú lökéshullámok ezért csak indokolt esetben, nagy körültekintéssel, kórházi háttér mellett alkalmazhatók. Bár a nagy teljesítményű ultrahangoknak a kozmetikai szektorban is várható a megjelenésük, egyelőre még kevés az értékelhető tapasztalat, vagy a nagy beteganyagon végzett vizsgálatokra vonatkozó tudományos közlés.

...A kozmetikában

Az elmúlt 50 év alatt megismert terápiás ultrahang már több, mint 10 éve a kozmetikusok számára sem ismeretlen. Az ultrahangos készülék kezelőfejében egy kvarckristály van, mely áram hatására egy meghatározott frekvencián rezegni kezd. A rezgést a kezelendő terület fölé helyezett kezelőfej és a bőr között egy ún. csatolóközeg biztosítja: míg az orvosi kezelések során semleges ultrahangos gélt használnak, a kozmetikai gyakorlatban inkább valamilyen hatóanyagos gélmaszk, szérum, emulzió kerül a kezelőfej alá. Az ultrahangos hullám több milliméter mélyen behatol a szövetekbe és hatását ott fejti ki. Elősegíti a hatóanyagok felszívódását, amit azzal ér el, hogy – mechanikai hatása révén – mintegy szétrázza, meglazítja a bőr felületén található szaruréteget (pontosabban a barriert). Az ultrahang hőhatása következtében az erek kitágulnak, a mechanikai és kémiai hatások pedig fokozzák a sejtmembrán áteresztő képességét. Az ultrahangos hullámok mélyebb rétegekben észlelhető hatása a zsírlebontás és a nyirokkeringés fokozódása. Az ultrahang serkentőleg hat a kollagén anyagcserére és a fibroblasztok működésére, a salakanyagok kiürülésére, a diffúziós folyamatokra is. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy megfelelő méretű kezelőfej és teljesítmény esetén mérhető körfogatcsökkenéssel járó, hatékony fogyasztó kezeléseket végezhetünk e hanghullámok segítségével.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 15
Heti: 46
Havi: 274
Össz.: 185 663

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: ULTRAHANG
Viktória Szépségstúdiója Szépülni! Természetesen! - © 2008 - 2019 - vikistudio.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »