Viktória Szépségstúdiója Szépülni! Természetesen!

Kozmetikai kezelések ILCSI natúrkozmetikumokkal

Mit várhatunk a ránctalanító krémektől?
 
 

A mai látványos és trükkös reklámoknak köszönhetően, azt hihetnénk, hogy akár egy nap alatt, vagy legalábbis igen rövid idő alatt megszabadulhatunk az összes ráncunktól, azonban ez koránt sincs így. Utánajártunk mennyi idő alatt és mit is várhatunk el és milyen is egy jó ránctalanító krém.

Ha hiszünk a gyors változásban, akkor sajnos nagyot csalódhatunk, hiszen egy krémmel, akármilyen is legyen az, sosem érhetünk el rövid idő alatt olyan mértékű pozitív változást, mint akár egy plasztikai beavatkozással. Ahhoz, hogy biztonsággal kijelentsük, hogy hatásos lehet egy krém fontos betartanunk ezek használata mellett néhány alapszabályt. Először is figyeljünk arra, hogy 25 év felett kezdjük el rendszeresen használni jó minőségű szemránckrémeket, mellőzzük a dohányzást, figyeljünk oda a hidratálásra nemcsak külsőleg, de belsőleg is - gondolunk ez alatt a megfelelő vízfogyasztásra -, mozogjunk rendszeresen, ha tehetjük, alkalmanként végezzünk arctornát, és a legfontosabb talán mindközül, hogy kerüljük a káros napsugarakat, mindig használjunk megfelelő fényvédőkrémet. 

Oszlassunk el néhány tévhitet a ránctalanító krémekről, mint például, hogy minél drágábbat szerzünk be, az annál hatásosabb. Ez ugyanis egyáltalán nem igaz, hiszen a szérum beltartalmát és hatását nem az ára határozza meg, hanem az, hogy milyen összetevők alkotják. Sok esetben a márkát fizetjük meg egy-egy drágább terméknél. A vásárlás során leginkább arra érdemes figyelnünk, hogy a ránctalanító krémben ne legyenek kőolajszármazékok vagy felesleges parfüm. Az sem teljesen igaz, hogy nem szabad túl fiatalon használni ránctalanító kozmetikumokat, mert az a bőrnek inkább árt, mint használ. Igazából ártani nem árt, viszont 25 év alatt tényleg nem érdemes alkalmaznunk, hiszen szervezetünk nem tudja hasznosítani az életkorunknak nem megfelelő anyagokat, amiket elsősorban ezek a termékek tartalmaznak.

És hogy mit kell tudnunk a piacon szereplő krémekről általánosságban? A ránctalanító termékek a legismertebbek, ezek többsége a kezdődő, finomabb ráncok esetében hatékonyak igazán. Rendszeres használatát ezért ajánlják már a ráncok kialakulását megelőzően. Abban az esetben, ha a ráncaink elmélyültek, sajnos nincs az a krém, amely érdemben segíteni tudna. A kialakult, mély barázdákat plasztikai sebész segítségével tüntethetjük el a leghatékonyabban.

Az éjszakai krémek is igen fontos szerepet játszanak fiatalságunk megtartásában, hiszen alvás közben indulnak be a testben a regenerálódási folyamatok, ennek köszönhetően a hatóanyagokban gazdagabb éjszakai krémek sokkal jobban érvényesülnek. Azok összetevői a pihenésünk alatt többszörösen képesek kifejteni pozitív hatásukat bőrünkre. Használjuk rendszeresen a ránctalanító termékeket, és az éjszakai krémezést semmilyen esetben se hanyagoljuk el, hiszen hatalmas segítséget ad a bőr éjszakai regenerálódási folyamatában, aminek eredményeként a bőr feszesebbé válik. A minden napos ránctalanító termékek használata hatékony segítség a ráncok kialakulásának megelőzésében.

A ránctalanító krémek mellett érdemes megemlítenünk a szemránckrémeket és zseléket, amelyek főként hidratáló készítmények. Használatuk azért nagyon fontos, mert a szemek körül a bőr sokkal vékonyabb, ezáltal érzékenyebb, könnyen kiszárad és ráncosodik, általában az első ráncaink is itt észlelhetőek. A szakemberek fokozottan ajánlják, hogy a 25 év feletti hölgyek tegyék kihagyhatatlan szokásukká a szem környék rendszeres hidratálását.

A szérumokról érdemes tudnunk, hogy rendkívül intenzív oldatok, általában néhány csepp elegendő az egész arcra. Drogériákban, bioboltokban és gyógyszertárakban egyaránt beszerezhetjük (retinolok, szőlőmag-olaj, antioxidánsok stb.). Kitartó használatuk pedig hosszútávon eredményezhet pozitív változást arcunkon.

A fényvédő krémek a ráncok megelőzésében igen nagy szerepet játszanak. Mint már említettük a bőr öregedéséért leginkább bizony a napfény tehető felelőssé. A magas faktorú naptejek használata azért fontos, hogy fokozott védelmet biztosítsunk testünknek, ezzel késleltetve a bőröregedést, arcunk ráncosodását.

Mégis mennyi idő után hatnak a ránctalanító krémek? Ezt igen nehéz megválaszolni, hiszen hatásuk nagymértékben függ a ránc mélységétől, hogy milyen krémet választottunk és hogy milyen életszakaszunkban kezdtük el használni. A leghatásosabb eredményt akkor érjük el, ha betartjuk a fent leírt alapszabályokat. Akkor viszont ne várjunk csodát, ha 35 évesen a már kialakult, mély ráncainkat próbáljuk eltüntetni. Ezek a krémek inkább megelőzésként és/vagy szinten tartásként szolgálnak mintsem a már kialakult ráncok eltüntetésére.

A ránctalanító krémek pozitív eredménye még a finomabb ráncok, szarkalábak esetében is csak hónapokkal később észlelhetőek, mélyreható változásokat csak bizonyos idő elteltével tapasztalhatunk.

Fontos, hogy azzal tisztába legyünk, hogy ezek a krémek nem képesek visszaforgatni az idő kerekét, akármennyire is szeretnénk. A szakemberek egyöntetű véleménye szerint, a megfelelő életmóddal, hidratáltsággal és a káros szokások elhagyásával, késleltetni és finomítani tudjuk a nem kívánt ráncokat, hiszen kizárólag ezek a tényezők határozzák meg, hogy lassabban, vagy gyorsabban öregszik-e bőrünk.
 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 15
Heti: 43
Havi: 271
Össz.: 185 660

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Mit várhatunk a ránctalanítóktól?
Viktória Szépségstúdiója Szépülni! Természetesen! - © 2008 - 2019 - vikistudio.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »